Nettside,Bok,Del av bok, Artikkel i oppslagsverk, Film, Avis, Kart, Lover, PDF, Ark og powerpoints du har fått av lærer

Rysjelogo_jing3.pngHvis du finner bilder på nett så kan du lagre de rett i Zotero som nettside. Utfordringen er at bilder på nett ofte har veldig lang URL og det kan se forferdelig ut i en kildeliste.
Bilder_med_lang_URL_001.pngDu kan også velge å legge inn bilder manuelt som "kunstverk". Slik skal du også legge inn malerier.

Du legger inn manuelt ved å trykke på den grønne plussen når du er inne i Zoteroen din. Deretter velger du kunstverk fra listen. Det du helst skal ha med er:

1. Tittel på bildet - Hvis bildet ikke har noe tittel skriver du motivet som avbildes som tittel. Legg også inn [bilde] eller [maleri] rett etter tittelen. Se eksempelbildet under.

2. Fotograf/artist/institusjon

3. Dato

4. Det er et felt for URL, men grunnen til at du velger å legge inn bildet manuelt (og ikke som nettside) er trolig fordi URLen for lang, så da hopper du over feltet her.Det er ikke sikkert du finner alle disse tingene, men gjør så godt du kan.


Bilde_i_APA_stil.png
Det aller enkleste for deg er å finne bilder på

Flickr og Wikimedia commons som er bildebaser som prater direkte med Zotero. Da finner du et bildeikon i nettadressen og kan lagre til Zotero ved å trykke på det. (Pass på at du bruker bilder det er lov å dele)Wikimedia_commons.png
Hvis du IKKE finner bilder der, og må google er det viktig at du klikker deg videre fra trefflistene i Google og inn på nettsider for å unngå de utrolige lange "jeg har søkt opp bilde via google" urlene (nettadresser).